Vandemoortele

Vandemoortele

Interview
4 maart 2025

Vandemoortele® kruidt je zomer met barbecuesaus

Vanaf maart komt er nog een smaak bij in het rijke sauzengamma van Vandemoortele®. “Onze nieuwe barbecuesaus vormt een extra kans als topping, dipsaus, smaakmaker op een burger of bij je barbecue”, belooft Nico Blondeel.

“Wij blijven nooit stilstaan”, stelt Nico trots. “Ondanks het feit dat we met 90 referenties al een ongeëvenaard breed palet sauzen aanbieden, ontwikkelden we toch nog een nieuwkomer. Deze barbecue saus beantwoordt aan alle hoge eisen die we aan elk product stellen. Ze biedt een unieke mix van een zoete smaak, met de rokerige toets die je met barbecue verbindt.”

Vandemoortele® lanceert deze nieuwkomer vanaf de lente in knijpflessen van 1 liter. “Ook hier zorgen we weer voor de nodige ondersteuning voor onze klanten”, klinkt het nog.

Verwen de bezoekers met de nieuwe mini-bun

Nog een nieuwkomer die de zomer kan opfleuren is de nieuwe mini-bun van Banquet d’Or®. Een klassiek witte soft bun die de basis kan vormen van een hapje op communiefeesten, recepties en allerlei evenementen.

“Steeds meer zie je op recepties en feestjes mini-burgers opduiken”, weet Yanne Lintermans. “Een leuke trend omdat de bezoekers dan veel meer smaken kunnen proeven. Daarbij vormt een goed broodje natuurlijk de basis. Daarom bieden wij nu deze mini soft bun aan. Deze soft bun is natuurlijk niet alleen gemaakt voor een burger. Ze zijn ook bruikbaar als broodjes met beleg.” Deze nieuwkomer weegt 25 gram, heeft een diameter van 6,8 cm en is ‘fully baked’ en ‘pre-sliced’. Dat maakt dat ze heel vlot zijn in het gebruik, wat in de service op evenementen en feesten een groot comfort biedt.

Zes sauzen, vier broodjes

“Wij zijn de perfecte ‘onestop’ voor wie kwalitatieve burgers of broodjes wil aanbieden”, klinkt het bij de Belgische fabrikant Vandemoortele. “Zowel voor broodjes als voor sauzen hebben wij de beste oplossingen. Daarom zetten we deze zomer extra in op onze top 10: onze zes ‘oranje sauzen’ en vier van onze top hamburgerbroodjes”

De beste burgerbroodjes voor het festivalseizoen

“In het festivalseizoen hopen we zoveel mogelijk onze broodjes te zien”, stelt Yanne Lintermans. “We denken daarbij aan alle mogelijke feestelijkheden. Want de buns van ons merk Banquet d’Or® bieden groot gebruiksgemak, kwaliteit en heel concurrentiële prijzen!”

“De komende maanden ondernemen we heel wat actie rond vier van onze topproducten”, verklapt Yanne. “Om te beginnen is er de Fossette® van Banquet d’Or®: een op steenoven gebakken broodje. Daarnaast zijn er de rustieke bebloemde soft bun, onze ultimate brioche bun en tenslotte de soft bun met sesam & komijnzaad. Met deze vier hebben we een kwalitatieve en betaalbare oplossing voor alle soorten evenementen. Van familiefeest tot festival.”

Winnaar in smaaktest

Yanne herinnert ook nog eens aan de grote voordelen van de broodjes en buns van Banquet d’Or®. “Ten eerste zijn ze fully baked. Dus moeten ze slechts kort worden opgewarmd. Ze zijn ook pre-sliced, wat groter gebruiksgemak biedt. De prijzen zijn concurrentieel en tenslotte is de kwaliteit uniek. Dat bewijst een recente onafhankelijke test. Onze rustieke soft bun klopte in een blinde smaaktest bij consumenten de broodjes van onze concurrenten!”

Oranje brigade scoort op smaak, kwaliteit en prijs

“Bij de best smakende burgers en broodjes horen ook de beste sauzen”, pikt collega Nico Blondeel in. “Daarom zetten we dit jaar volop in op onze ‘Oranje brigade’.”

“Onder de ‘Oranje Brigade’ verstaan wij onze Samurai, Andalouse, Hannibal, Bourgy Burger, Cocktail en Américaine van Vandemoortele®”, gaat Nico verder. “Deze zes sauzen staan deze zomer in de schijnwerpers met allerlei acties. Daarover onder andere meer op de huisbeurs van Resto-Frit in Gent. Maar ook via de grossiers en online gaan we de oranje brigade promoten. Er komen ook tal van recepten en concepten!”

Stabiel

Sauzen van Vandemoortele® maken het verschil door hun unieke volle smaak in combinatie met hun stabiliteit. “Ook op warme gerechten blijven de sauzen mooi liggen”, benadrukt Nico. “Op warme frietjes of een hamburger is die stabiliteit heel belangrijk. Dankzij ons heb je geen uitlopende of vloeibaar geworden saus. Een grote troef voor het seizoen!”