Winterse ovenschotel
Winterse ovenschotel
Ontdek deze winterse ovenschotel met spruitjes en plakjes aardappel
Ingrediënten:
500 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes
1 ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g geraspte Parmezaanse kaas (of een magere kaas naar keuze)
1 tl tijm (gedroogd of vers)
Optioneel: een handje gehakte walnoten of pijnboompitten voor extra crunch
Bereiding:
Oven voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
Aardappelen en spruitjes voorbereiden:
Blancheer de aardappelschijfjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
Laat de spruitjes ontdooien.
Groenten kruiden:
Meng de spruitjes en uienringen in een kom met de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, tijm, zout en peper.
Saus maken:
Klop in een kom de melk, eieren, mosterd, een snufje peper en zout goed door elkaar.
Laagjes opbouwen:
Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.
Verdeel een deel van het spruitjesmengsel over de aardappelen.
Herhaal dit proces en eindig met een laagje aardappelen.
Afwerken:
Giet de eimengsel gelijkmatig over de schotel.
Bestrooi de bovenkant met de geraspte Parmezaanse kaas.
Bakken:
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven.
Verwijder de folie en bak nog eens 15-20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de aardappelen zacht zijn.
Serveren:
Laat de ovenschotel 5 minuten rusten. Bestrooi eventueel met gehakte walnoten of pijnboompitten voor een knapperige bite.
Tip: Serveer met een frisse salade van veldsla, appel en een honing-mosterd dressing voor een compleet gezonde maaltijd.
Eet smakelijk! 🥗
Meer inspiratie
Vandemoortele
“De nieuwe producten en onze top 10 zoals hier beschreven zullen ook de focus vormen van onze stand op Resto-Expo”, weten Yanne en Nico. “Daar kan iedereen komen proeven om zich er van te overtuigen dat we
met ons aanbod aan broodjesen sauzen écht een groot verschil kunnen maken."
Vegan, veggie & vitality
Ontdek de perfecte balans van smaak en gezondheid deze maand! In maart zetten wij ons assortiment vegan en veggie lekkernijen in de kijker. Laat je klanten genieten van voedzame en plantaardige gerechten!
Farm Frites
‘Serving happiness’. Met deze slogan pakt de bekende aardappelverwerker Farm Frites uit. “We denken aan de ‘happiness’ van de klant met onze producten”, verduidelijkt Britt. “Maar we verliezen zeker de ‘happiness’ van de uitbaters, van de chef-koks of restauranteigenaars niet uit het oog. Die gaan we dit jaar extra ondersteunen.”