Winterse ovenschotel

Winterse ovenschotel

Recept
28 februari 2025

Ontdek deze winterse ovenschotel met spruitjes en plakjes aardappel

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen:

    • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.

  2. Aardappelen en spruitjes voorbereiden:

    • Blancheer de aardappelschijfjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken.

    • Laat de spruitjes ontdooien.

  3. Groenten kruiden:

    • Meng de spruitjes en uienringen in een kom met de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, tijm, zout en peper.

  4. Saus maken:

    • Klop in een kom de melk, eieren, mosterd, een snufje peper en zout goed door elkaar.

  5. Laagjes opbouwen:

    • Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.

    • Verdeel een deel van het spruitjesmengsel over de aardappelen.

    • Herhaal dit proces en eindig met een laagje aardappelen.

  6. Afwerken:

    • Giet de eimengsel gelijkmatig over de schotel.

    • Bestrooi de bovenkant met de geraspte Parmezaanse kaas.

  7. Bakken:

    • Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven.

    • Verwijder de folie en bak nog eens 15-20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de aardappelen zacht zijn.

  8. Serveren:

    • Laat de ovenschotel 5 minuten rusten. Bestrooi eventueel met gehakte walnoten of pijnboompitten voor een knapperige bite.

Tip: Serveer met een frisse salade van veldsla, appel en een honing-mosterd dressing voor een compleet gezonde maaltijd.

Eet smakelijk! 🥗

Meer inspiratie